Sådan slipper du af med svedlugt på dit cykeltøj

Cykeltøj kommer meget nemt til at lugte af sved. Det er der ikke noget galt i som sådan - det er jo blot et tegn på, at du giver den gas på cyklen.

Men en gang imellem kan det være rart at trække i tørt og nyvasket tøj. En almindelig tøjvask bliver dog ikke nødvendigvis svedlugten kvit. Det kommer vi derfor her med et par gode tips til.

Det gør også situationen sværere, at cykeltøj - qua pad’en i bukserne, der ikke tåler høje temperaturer - typisk vaskes ved omkring 30 grader. Det er bare ikke nok til at fjerne svedlugten.

Eddike

Et godt gammelt “husmorråd” er at bruge eddike. Læg dit cykeltøj i blød i en times tid i eddike en gang imellem. Det slår effektivt svedpartiklerne ihjel og koster nærmest ingenting. Der er ingen fast regel for, hvor ofte du kan give tøjet eddike, men brug næsen. Noget i stil med hver 8. gang eller hver 10. ganger næppe helt skudt forbi.

Som alternativ til eddike kan du investere i et produkt, der hedder Rodalon. Dette er lavet til at fjerne svedlugten fra tøj (herunder cykeltøj) og virker rigtigt godt. Det er dog en lidt dyrere løsning end eddike, du nærmest får kastet i grams nede i det lokale supermarked.

Læg i vand med vrangen ud

Du kan gøre meget for præventivt at slå ned på svedlugten. Når du kommer hjem efter en god cykeltur med klubben, kan du tage cykeltøjet og lægge dette i vand med vrangen ud. Det er ikke effektivt, er skaden først sket, men som præventiv aktion virker det super og kan være med til at forhindre svedlugt langt hen ad vejen.

Generelt anbefaler vi herfra, at du har i hvert fald 2-3 cykelsæt. Så har du lidt at skifte imellem. Det er for ærgerligt ikke at komme ud at cykle fordi at vejret er lidt skidt og cykeltøjet lugter lidt af sved.

Husk, at dit cykeltøj - qua pad’en i bukserne - ikke må vaskes sammen med resten af dit tøj. Det kan ødelægge det skumgummi, pad’en er lavet af og derved hele formålet med at have den siddende i bukserne.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>