Det signal sender dit tøj til ansættelsessamtalen

Et godt og gammelt ”ordsprog lyder, at du skal klæde dig på efter det job, du gerne vil have – og ikke det job, du har.

Sådan er det især til en jobsamtale.

Jobsamtalen vil ofte være det første indtryk med en potentiel arbejdsgiver. Vi mennesker danner os et indtryk af en anden person på under et sekund, og det sker på udseende – desværre ikke på tale.

Derfor bør du tænke meget over hvilket signal din påklædning sender, når du er ude til jobsamtalen.

En god start er at tage pæne sko. Flere undersøgelser viser, hvordan vi kigger på overtøj og sko som det første. Et par sneakers til en ellers flot påklædning kan gøre stor skade.

Du behøver ikke at tage de fineste laksko på – men en kombination af sneakers og laksko sender signaler om både en uformel tone, men samtidigt seriøsitet.

Udgangspunktet for overtøj til en jobsamtale vil til stort set alle jobs være en top for kvinder og en skjorte for mænd. Skjorten bør være strøget. Den skal ikke nødvendigvis akkompagneres af en blazer – afhængigt af jobbet kan dette sende signaler at skyde gråspurve med kanoner. En trøje ud over skjorten kan også være en god idé.

Du skal selvfølgeligt ikke møde op med en cap, en overdreven guldkæde eller læderbukser som mænd – intet, der får dig til at stå ud over det sædvanlige. Du skal ikke sende et signal om, at du er markant anderledes end alle andre til det første indtryk.

Kom til tiden og vær frisk

Udover tøjet er der to essentielle ting, der skal være styr på i forbindelse med den første jobsamtale.

Den første er at komme til tiden. Det er en tæt på utilgivelig fejl at komme for sent til en jobsamtale.

Dernæst skal du være frisk og engageret. At have læst op omkring virksomheden i forvejen – i særdeleshed personen, du skal til samtale hos – i forvejen vil kun være en fordel. Du ved mere ved indgangen til jobsamtalen end dem, du slås med om at få jobbet. Det viser engagement og øger dine chancer.

Artiklen er skrevet af Vejentiljob.dk, der med kursus kan hjælpe dig med at komme i job.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>