Sådan skal du komme klædt til jobansøgning

Jeg har for nyligt haft den fornøjelse at lægge et jobopslag op på JUF.dk. Her har jeg per skrivende stund fået cirka 15 ansøgninger.

Der har været meget stor forskel på ansøgninger. Men det kan vi tage i et andet indlæg. De første par personer har allerede været til samtale, og igen har der her været meget stor forskel på, hvordan de præsenterede sig.

Uden at gå ned i detaljer om den enkelte kan jeg sige følgende:

Det første indtryk er meget vigtigt.

Du skal med dit tøj finde det punkt mellem jakkesæt og almindeligt pænt tøj, der rammer plet. Jakkesæt er for meget – du sender nogle uheldige signaler, møder du op med slips på første dag (med mindre, du søger job som advokat eller revisor).

Men det går samtidigt heller ikke at have joggingbukser på.

Jeg vil anbefale:

  • Almindeligt pæne sko – sneakers kan gå, men er ikke optimalt.
  • Skjorte
  • Almindelig overtrøje, cardigan eller lignende
  • Ur – hvis du er mand, er uret som bekendt det eneste acceptable smykke, du kan iklæde dig
  • Almindelige cowboybukser, men ikke dem, der er lasede fra fabrikantens side

Tøjet er kun en lille del af en jobsamtale – men det er dog den første del af samme. Det er det første indtryk, du giver din potentielle arbejdsgiver. Og som du helt sikkert er opmærksom på, har du ikke mulighed for at ændre et førstegangsindtryk.

Jeg ved også, at du, hvis du tager på kursus hos VTJ.dk, får en hurtig guide til at søge job når kurset er overstået og du har fået dine nye kompetencer. Her er et af punkterne at være pænt klædt, at møde op til tiden (og gerne lige et par minutter før) med videre. Alle burde gøre det, men det gør alle ikke, og det får derfor en stor betydning.

Held og lykke med din kommende jobsamtale.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>