Sådan slipper du af med røglugten i tøjet

Hvis du har røget gennem et par år vil meget af det tøj, du har haft på i perioden være ødelagt. Det vil nemlig lugte af røg. Røgens partikler har en evne til at binde sig fast til fx tøj, ens væg, ens bilinterior eller hvad der ellers er omkring en, når man ryger ens cigaretter.

Nogle gange er det bare for sent og ens tøj vil være ødelagt. Men det er også fra tid til anden muligt at fjerne stanken fra tøjet og derved give det nyt liv.

Et af de bedste tips er at hænge dit tøj ud i frisk luft. Den friske luft er en af de bedste måder helt overordnet set at fjerne stank på - både røg og hvad du ellers kan sætte på dit tøj.

Hæng dit tøj ud på en stol i den friske luft og lad den stå. Tag det ind, hvis det begynder at regne, men giv tøjet så langt til uden for, som du kan.

Nogle personer vil fortælle dig, at du skal bruge blegemidlet peroxid til at fjerne lugten. Det fjerner også lugten, men det smadrer tøjet i samme ombæring og det kan IKKE anbefales som løsning.

Og så hjælper det overordnet set at vaske tøjet flere gang. Vask det, hæng det ud i den friske luft til tørre, vask det igen og hæng det igen ud til tørre.

Du kan selvfølgeligt også tage en helt anden tilgang til dette. De fleste har svært ved at stoppe med at ryge, da cigaretter er afhængigshedsdannede af en anden verden. I 2013 slog e-cigaretterne for alvor igennem i Danmark (FXTailor anbefaler Elekcig). En e-cigaret damper nikotinholdig væske og lader dig inhalere denne, hvorved du faktisk får opfyldt dit behov for nikotin, men uden at du får alle de traditionelle stoffer forbundet med cigaretter ned i kroppen.

På den måde kan du faktisk ryge og få din nikotin - men e-cigaretten indeholder ikke flere tusinde andre stoffer alene sat i for at gøre dig afhængig af nikotin.

Og som en ekstra bonus koster det blot en brøkdel af ryge med e-cigaretter kontra hvad det koster at ryge almindelige kartoner af cigaretter. Med en pakke om dagen sparer du hurtigt 10.000 kroner på et år. Det vinder alle på. Undtagen de, der producerer cigaretter.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>